10-jarig jubileum FNT 16 juni

Het Financieel Netwerk Twente bestaat dit jaar 10 jaar. Wij vieren dit jubileum op donderdag 16 juni in de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede. Zowel leden en relaties zijn van harte uitgenodigd om dit samen met ons te vieren.

Het programma bestaat uit verdiepende presentaties van twee sprekers; Nederlandse bestuurder en voormalig politicus Jeroen Dijsselbloem, en econoom en journalist Mathijs Bouman. Aansluitend bieden wij een warm buffet en borrel.

Onze sprekers

Jeroen Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem studeerde in 1991 af aan de Landbouwuniversiteit Wageningen, in de studierichting (Agrarische) economie. Na zijn studie was Dijsselbloem werkzaam bij het Europees parlement en de Tweede Kamerfractie van de PvdA als beleidsmedewerker Landbouw & Milieu. Eind 1996 ging hij aan de slag bij het Ministerie van LNV, waar hij nauw betrokken was bij de bestrijding van de varkenspest en de aanpak van een aantal voedselschandalen. Maart 2000 werd Jeroen beëdigd als lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Hij zou als woordvoerder op uiteenlopende terreinen als belastingen, migratie & integratie, onderwijs en jeugdzorg ruim 12 jaar Kamerlid zijn. Ook was hij in 2008 voorzitter van het grote parlementaire onderzoek naar Onderwijsvernieuwing. In 2012 werd hij minister van Financiën in het Kabinet Rutte-Asscher en vanaf begin 2013 tevens voorzitter van de Eurogroep, het overlegorgaan van de ministers van financiën van de Eurolanden. Beide functies bekleedde hij vijf jaar. Sinds 1 mei 2019 is Jeroen Dijsselbloem voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Sinds het voorjaar van 2019 is hij tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van Wageningen University & Research en voorzitter van de Vereniging Natuurmonumenten. Jeroen is tevens (2020) Voorzitter commissie Nationaal Groeifonds

Mathijs Bouman

Mathijs Bouman is econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financieele Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTL-Z,  De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night  en andere nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Al zo’n dertig jaar is Mathijs met de Nederlandse en internationale economie bezig, als docent, als wetenschapper, als beurscommentator, journalist, schrijver, en columnist.  Mathijs Bouman schrijft graag over economie. Maar misschien vertelt hij er nog liever over. In een zaal met mensen die hij aan kan kijken, die kunnen reageren en waarmee hij kan discussiëren.

 

 


Locatie

Grote Kerk
Oude Markt 32
7511 GB Enschede

Programma

18.00 uur Ontvangst en welkom

Aanmelden

Vaste leden alswel relaties kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@financieelnetwerktwente.nl, of door onderstaand aanmeldingsformulier in te vullen. We willen u vragen om uiterlijk voor vrijdag 27 mei te reageren.

 


Aanmelden voor deze bijeenkomst

[aanmelden gesloten]