Bijeenkomst 5 sept 2011

Op maandag 5 september 2011 houden we al weer de derde bijeenkomst van het Financieel Netwerk Twente. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de Houtmaat in Hengelo, een adres en routebeschrijving is bijgevoegd. Onderwerp is dit keer fusies & overnames. Als sprekers mogen wij twee ervaren M&A adviseurs verwelkomen, namelijk:

  • Rudolph Snetlage advocaat partner KienhuisHoving N.V., Enschede
  • Guido Emanuels director corporate finance PwC, Amsterdam

Agenda
16.00       ontvangst bij de Houtmaat in Hengelo met koffie/thee
16.15       welkomstwoord door de voorzitter van Financieel Netwerk Twente
16.30       gastsprekers Guido Emanuels en Rudolph Snetlage:
“Een sprong voorwaarts: de recessie voorbij en tijd voor groei”
18.00       BBQ
19.30       einde


Sprong voorwaarts: de recessie voorbij en tijd voor groei
Het realiseren van groei van uw onderneming kan op verschillende manieren worden benaderd. Naast autonome groei kan de acquisitie van bedrijfsactiviteiten van andere ondernemingen leiden tot een sprong voorwaarts van de onderneming. Maar hoe een dergelijke overname vorm te geven? Wat komt er bij kijken om een overname tot stand te brengen? Waar moet in deze tijd speciale aandacht aan worden besteed? Door twee ervaren M&A adviseurs wordt het overnameproces belicht vanuit juridisch en financieel perspectief, toegespitst op praktijksituaties en aan de hand van stellingen.

Wie zijn onze sprekers? Hieronder vindt u een CV:

Guido Emanuels- director corporate finance PwC, Amsterdam

Guido heeft meer dan 20 jaar ervaring als accountant en adviseur op gebied van fusies & overnames, finance en strategie waaronder bedrijfsverkopen, acquisities, management buy-outs, waarderingsvraagstukken en strategisch advies. In zijn functie als Director leidt hij het Agrifood team, is Guido verantwoordelijk voor de industrie Engineering & Construction en het ‘Private Companies’ segment met een sterke focus op familiebedrijven. Een ‘track record’ van succesvol afgeronde transacties maakt Guido een veelzijdige M&A specialist. Hij won de prijs ‘Dealmaker of the year 2008’ van ‘OverFusies.nl’ met het hoogste aantal afgeronde transacties in Nederland.

In de afgelopen jaren was Guido onder meer verantwoordelijk voor de verkoop van Istimewa  aan Stork NV, de verkoop van Edelgras aan TenCate & Oranjewoud, de verkoop van Smithuis Bakeries aan Fortis Private Equity, de verkoop van Hotel Sparrenhorst aan NH Hotelles, de verkoop van Fonteine & Grotnes aan het  Management team, de verkoop van Technodiamamt aan DTG Groep, de aankoop van Matrix voor Kuiken NV, de verkoop van Vlamings Group aan het Management team. Recentelijk heeft Guido de verkoop van Buienradar aan RTL NL begeleid.

Rudolph Snetlage – advocaat partner KienhuisHoving N.V., Enschede

Rudolph is partner ondernemingsrecht bij KienhuisHoving N.V. Hij heeft 25 jaar ervaring in de transactiepraktijk met o.a. bedrijfsovernames, MBO, MBI, LBO, joint ventures, Private Equity en venture capital.
In de afgelopen jaren was Rudolph onder meer betrokken bij de MBI van Eurotruss, de verkoop van Rosscor Engineering aan Colfax Corporation en de acquisitie van Koninklijke Peijnenburg door Lotus Bakeries.

Aanmelden
Aanmelden kan door een bevestiging te sturen naar info@financieelnetwerktwente.nl. We willen u vragen om uiterlijk voor 22 augustus 2011 te reageren.

Routebeschrijving

De Houtmaat
Houtmaatweg 9
7556 PC
Hengelo (OV)